واحد آموزش و پیگیری بیمار
واحد آموزش و پیگیری بیمار
مکان : ساختمان اصلی طبقه همکلف، کلینیک های تخصصی، شماره تماس مستقیم : 05431253000 داخلی (303)
کارشناس پیگیری بیماران: کلثوم بهادری
مدرک تحصیلی: کارشناسی پرستاری
واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار:
به واحدی مستقر در بیمارستان اطلاق می شود که طبق دستورالعمل مصوب شده، جهت انجام پیگیری و ارایه آموزش های خود مدیریتی و بر اساس نیازهای آموزشی و مراقبتی گیرندگان خدمت مطابق با شرح وظایف و اختیارات تعیین شده پرستاران دایر گردیده است. در این مرکز با توجه به سیاست بیمارستان، درحال حاضر بیماران ترخیصی
افراد مبتلا به بیماری های مزمن/ صعب العلاج شامل (بیماران تحت آمپوتاسیون، بیمار مبتلا به سرطان، بیمار مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD)، بیمار دچار سکته مغزی (CVA)، بیمار مبتلا به دیابت، بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی (CHF)، بیمار دچار سوختگی، بیمار مبتلا به پرفشاری خون (HTN)، بیمار مبتلا به سکته قلبی (MI)، بیمار مبتلا به اختلالات روانپزشکی و بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی ، از بخش های بستری و سایر مراجعین، به این واحد معرفی می گردند و صرفا جهت دریافت آموزش و پیگیری می توانند به صورت مستقیم به این واحد مراجعه نمایند.
هدف کلی:
ارتقای سطح سلامت، پیشگیری در سطوح مختلف و بهبود رفتارهای مرتبط با سلامت در جهت دستیابی به بالاترین سطح سلامتی ممکن و استقلال در خود مراقبتی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان و خانواده آن ها می باشد.
فرآیند ارایه خدمت (گام های اجرایی) در واحد:
الف - آموزش به بیمار
- بیماران مبتلا بهافراد مبتلا به بیماری های مزمن/ صعب العلاج شامل (بیماران تحت آمپوتاسیون، بیمار مبتلا به سرطان، بیمار مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD)، بیمار دچار سکته مغزی (CVA)، بیمار مبتلا به دیابت، بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی (CHF)، بیمار دچار سوختگی، بیمار مبتلا به پرفشاری خون (HTN)، بیمار مبتلا به سکته قلبی (MI)، بیمار مبتلا به اختلالات روانپزشکی و بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی پس از انجام مراحل ترخیص از بخش بستری و تکمیل آموزش های لازم و تخصصی که از بدو بستری در بخش توسط پرستار مراقب و پزشک خود دریافت کرده، توسط سرپرستار/پرستار مربوطه به واحد ارجاع داده می شوند.
- اطلاعات بیماران مراجعه کننده به واحد در فرم های مربوطه، بسته به شرایط در HIS یا دستی ثبت می گردد.
- پرونده آموزشی بیماران مراجعه کننده به واحد به صورت دستی/ الکترونیک تکمیل می گردد.
- برنامه مدون آموزشی جهت تشخیص های شایع مراجعه کننده به واحد توسط کارشناس واحد اجرا می گردد.
- شماره مستقیم واحد جهت تماس بیماران در مواردی که نیاز به راهنمایی در خصوص خودمراقبتی دارند به بیمار/همراه ارائه می گردد
- سایر مددجویان، صرفا جهت دریافت آموزش می توانند به صورت مستقیم به این واحد مراجعه نمایند.
ب- پیگیری بیماران
- مشمولین دریافت خدمات پیگیری شامل کلیه افراد مبتلا به بیماری های ذکر شده که از بخش های بستری معرفی شده اند می باشند.
- پرسشنامه های مربوطه از طریق مصاحبه تلفنی با بیمار ترخیصی در منزل یا یکی از افراد خانواده، بر اساس نوع بیماری جهت پیگیری تکمیل می گردد.
- مستندات مرتبط با اقدامات انجام شده در فرم های مربوطه ثبت می شود.
- جمع بندی، تحلیل و ارسال نتایج خدمات ارایه شده در واحد در پایان هر سه ماه (تحلیل نقاط قوت، قابل ارتقا و اقدامات اصلاحی) به مدیر خدمات پرستاری بیمارستان جهت ارسال به مدیریت پرستاری دانشگاه انجام می گردد.
ج - تواتر پیگیری
تواتر پیگیری براساس دستور پزشک معالج تعیین می گردد. که به صورت مصوب در حال حاضر پیگیری تلفنی بیماران سکته مغزی از هفته اول پس از ترخیص شروع می گردد. سپس ماه اول پس از ترخیص و نهایتا سه ماه پس از ترخیص انجام می شود